mandag 19. januar 2009

Mannen som elsket Yngve svermer nå for Charlotte Isabel

Fikk mange ønskede bøker til jul. en av dem er Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg. Jarle har blitt 25 år og lever som student i Bergen. Året er 1997. Hustelefonens tid er ikke forbi - heller ikke sneglepostens. Jarle svermer for Proust og Herdis (hvis lår han stadig kjæler med og koser seg mellom), MEN så kommer brevet fra Anette Hansen i Skien. Hun skal til Syden (skjult agenda!!) og Jarle må passe datteren Charlotte Isabel i en uke. Festen etter konserten med Yngve, Helge, Katrine hos "oljåungen" i Stavanger i 199o resulterte altså i en datter som Jarle hører om først nå.
Uka med dattera blir utrolig. (Utrolig hvor mye man rekker på en uke!! Eller hvor mye man rekker "å drite seg ut" på en uke!). Som i "MYE" får vi ta del i tankene til Jarle. Dem er det mange av, og mange av dem er morsomme, mange er pinlige, mange er rørende, som for eksempel på slutten (Nei, du får ikke vite det før du har lest hele boka!!).
Jeg likte boka godt. Den er lettlest. Jeg koste meg og lo mye. Tore Renberg har et morsomt og bilderikt språk og iakttakelser som treffer meg midt i hjertet - og av og til i magen.

1 kommentar:

Mari sa...

Kan vi kanskje ha denne i litteraturklubben, kanskje..? :-)